Banda Juvenil Societat Musical La Primitiva Setabense

Banda Juvenil de la Societat Musical "La Primitiva Setabense"

Banda Juvenil de la Societat Musical “La Primitiva Setabense”

A la dècada dels 70 es va produir un dels fets més importants per garantir el futur de “La Vella”: el naixement de la Banda Juvenil, sent el seu primer director en Josep Torrent i Masià. Els primeres actuaccions estan datades al any 1974 al Col.legi Gozalves Vera de Xàtiva. Durant la primera etapa d’aquesta agrupación va ser dirigida per: Francesc Perales Ferre, Fernando Miralles Martínez, Juan Ramón Beltrán Tormo i Miguel Juan Garcia. Posteriorment queda consolidada baix la batuta del Mestre Ramón Ramirez Beneyto

En l’any 1986 va participar en el Festival de Bandes de Música de la Costera i al llarg de la seua existència ha oferit concerts en diferents poblacions de la Comunitat Valenciana .

L’any 1999 la Banda Juvenil fou l’organitzadora de la primera edició del Festival de Bandes Juvenils “Ciutat de Xàtiva”, dins dels actes commemoratius del noranta-set aniversari de la Fundació de la Societat, festival que ha continuat celebrant-se al llarg d’aquests darrers anys.

En l’actualitat la Banda Juvenil està composada per al voltant de setanta joves músics, però des de fa uns anys també formen part d’ella educands que provenen de la nostra escola musical per a adults, molts d’ells pares d’alumnes que volen compartir amb els seus fills l’aprenentatge musical i l’experència que suposa la satisfacció de fer música.

L’objectiu principal d’aquesta agrupació és la iniciació instrumental col·lectiva dels alumnes de la nostra Escola, fet que, a més a més, permet nodrir la Banda de “La Primitiva Setabense” amb un degoteig continu de nous músics, any rere any.

Durant quinze anys ha estat dirigida pel mestre en Paco Sánchez Roca, època important d’aquesta formació musical, on es va consolidar com una de les millors agrupacions juvenils de la nostra Comunitat. A l’any 2006 es va fer càrrec de la seua direcció en Juan Pablo Hellín Chaparro, i en 2008 en Teodoro Aparicio Barberàn.

Des de setembre de 2013 reprén de nou la seua direcció en Paco Sánchez Roca amb la voluntad i la il·lusió de portar endanvant aquest projecte musical tan encoratjador i important en la nostra Societat Musical.