David Castelló Silvestre

Nascut a Ontinyent, València en 1994. Inicia els seus estudis de música als 8 anys a l’escola de música “José María Ferrero Pastor” de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, en l’especialitat de Saxòfon amb el professor Juan Langa.

En juny de 2005, es presenta a les proves d’accés al Conservatori Professional de Música d’Ontinyent, obtenint la 1a plaça a la seva especialitat, on comença el Grau Professional de Saxòfon amb la professora Cristina Llopis. Al mateix estiu comença els seus estudis de Guitarra de la mà de son pare i a setembre comença els estudis de Guitarra al Conservatori d’Ontinyent amb la professora Elisabeth Ribes. Aquest mateix any entra a formar part de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent com a saxofonista. En juny de 2011 finalitza el Grau Professional de Música en l’especialitat de Saxòfon amb la professora Cristina Llopis, aconseguint el premi extraordinari de Fi de Grau. En juny de 2012 es presenta a les Proves d’Accés al Conservatori Superior de Música d’Alacant obtenint la 1ª plaça en la seua especialitat. L’any 2013 finalitza els seus estudis de Grau Professional de Guitarra amb el professor José Luis Silvaje obtenint el Premi Extraordinari de fi de Grau.

Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb els professors Arno Bornkamp, Johan van der Linden, Claude Delangle, Vincent David, Philippe Bracquart, Hans de Jong, Joonathan Rautiola, David Alonso, Jordi Fuster, etc. amb el saxòfon; i amb els professors Rubén Parejo, Rafel Sala, Raúl Olmos i Jorge Cardoso, entre altres, amb la guitarra. També ha realitzat cursos de direcció musical amb els mestres Jan Cober, Miguel Etchegoncelay, Alejandro Posada, Douglas Bostock, Enrique García Asensio, José Rafael Pascual Vilaplana, Luc Anthonis i Ivo Venkov.

Fins a l’actualitat ha sigut guardonat en concursos com:

 • 2n Premi al Concurs de Joves Intèrprets de Rotglà i Corberà 2009
 • 2n Premi al Concurs de Joves Intèrprets d’Agullent 2009 i 2010
 • 1r Premi al Concurs de Joves Intèrprets d’Agullent 2011
 • Finalista al Concurs Internacional de Guitarra Ciutat de Xixona 2011
 • Finalista en el Concurs Nacional de Joves Intèrprets de Xàtiva 2018
 • 2n Premi al X Concurs de Música de Cambra “Vila de Cox” 2017
 • 3r Premi al II Concurs de Música de Cambra de Cofrents 2017
 • 1r Premi al XI Concurs de Música de Cambra “Música Viva” de Roquetas de Mar 2017

Dins del camp de la composició ha escrit diverses peces per a piano, altres per a música de cambra, i la seva major producció es centra en la música festera per a banda, on es troben actualment 4 pasdobles, 3 marxes mores, 3 marxes cristianes i 1 marxa de processó. Les més destacades són:

Ha sigut membre de diferents agrupacions musicals com el quartet de saxos “Sax Daam Quartet” o el “Nou Orfeó d ‘Ontinyent”. Ha col·laborat amb la Jove Orquestra d’Amberes (Jeugd en Muziek Antwerpen) com a saxòfon solista, i ha actuat com a solista amb la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i amb la Banda Simfònica Municipal d’Alacant.

Ha realitzat recitals i concerts com a solista a sales com el Centre Cultural Caixa Ontinyent, Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), o el Blauwe Zaal d’Amberes (Bèlgica), i ha participat al Congrés Europeu de Saxòfon a Porto, Portugal en 2017 i al Congrés Mundial de Zagreb, Croacia en 2018.

És professor i organitzador del Curs nacional de saxòfon “Saxteneum Fest” des de 2016. Ha dirigit diversos ensembles com el “Grup de Metalls el Tosalet”, o el “OntiBrass Ensemble” en diversos concerts com a director titular. Ha estat convidat a dirigir algunes de les seves composicions a la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí, Agrupació Musical d’Agullent, Agrupació Musical d’Ontinyent o la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i també a les bandes estrangeres de Berchem, Amberes (Bèlgica), o Tallin (Estonia). També ha realitzat un concert monogràfic amb les seues composicions de música festera com a compositor i director convidat amb la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim.

Ha estudiat els seus dos primers cursos de Saxòfon (2012-2014) amb el professor José Manuel Zaragoza al Conservatori Superior de Música d’Alacant. El curs 2013/2014 inicia els seus estudis de composició al Conservatori d’Alacant amb el professor Paco Molina. El curs 2014/15 va realizar un curs de la seua carrera al Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Reial Conservatori d’Amberes, Bèlgica) com a alumne d’Erasmus, on va estudiar Saxòfon amb el professor Hans de Jong, direcció d’orquestra amb Ivo Venkov i direcció coral amb Luc Anthonis. Finalitza els seus estudis de Grau Superior de Saxòfon amb el professor Juan Carlos Sempere Jaén amb la qual·lificació d’Excel·lent a la seua especialitat i al Treball de Fi de Grau en Juny de 2016 al CSM d’Alacant. Obté el seu Màster en Interpretació i Investigació Musical al Conservatori Superior de Música d’Alacant amb el seu tutor José Manuel Zaragoza Nogueroles en Juny de 2017.

Ha sigut professor de guitarra de l’escola de música “José Insa Martínez” de l’Ateneu Musical de Cocentaina durant 4 cursos, i també de les escoles de música de la “Santa Cecília” de l’Olleria, i de la “Música Nova” de Xàtiva.

A l’actualitat és professor de saxo de l’escola de música “José María Ferrero Pastor”. És membre de diverses agrupacions cambrístiques com el Sonolk Quartet, el Kleidos Quartet, el 3+1 Sax Quartet, la Intokables Big Band o el Ensemble de Saxofones de Alicante (ENSA). Actualment estudia 3r curs de grau superior de Direcció de Banda al Conservatori Superior de Castella – la Manxa amb els mestres Rafa Garcia Vidal i Pablo Marqués Mestre i és director de la Banda Jove de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent des de 2017, i de la Societat Musical Cultural de Penàguila i de la Unió Musical Belgidense des de 2018.

_______________________________

Nacido en Ontinyent, Valencia, en 1994. Comienza sus estudios musicales a los 8 años en la escuela de música “José María Ferrero Pastor” de la Societat Unió Artística Musical de Ontinyent, en la especialidad de Saxofón con el profesor Juan Langa.

En junio de 2005 obtiene la 1ª plaza en las pruebas de acceso al Conservatorio de Ontinyent en la especialidad de saxofón, donde comienza el Grado Profesional con la profesora Cristina Llopis. En el mismo verano comienza sus estudios de guitarra a manos de su padre y en septiembre comienza los estudios de guitarra en el Conservatorio de Ontinyent con la profesora Elisabeth Ribes. Ese mismo año entra a formar parte de la Sociedad Unión Artística Musical de Ontinyent como saxofonista.

En junio de 2011 finaliza el Grado Profesional de Música obteniendo el Premio Profesional de Fin de Grado en la especialidad de Saxofón. En junio de 2012 se presenta a las Pruebas de Acceso del Conservatorio Superior de Música de Alicante obteniendo la 1ª plaza en su especialidad. En 2013 finaliza el Grado Profesional de Guitarra de la mano de su profesor José Luis Silvaje obteniendo el Premio Profesional de fin de Grado en dicha especialidad.

Ha realizado varios cursos de perfeccionamiento con profesores como Claude Delangle, Arno Bornkamp, Johan van der Linden, Vincent David, Philippe Bracquart, Joonatan Rautiola, David Alonso, Jordi Fuster… con el saxofón; y con los profesores, Rafael Sala, Raúl Olmos, Rubén Parejo, Jorge Cardoso… con la guitarra. También ha realizado cursos de dirección musical con los maestros Jan Cober, Miguel Etchegoncelay, Alejandro Posada, Enrique García Asensio, José Rafael Pascual Vilaplana, Rafa Agulló, Luc Anthonis e Ivo Venkov.

Hasta ahora ha sido galardonado en concursos como:

 • 2º Premio en el concurso de jóvenes intérpretes de Rotglà i Corberà 2009
 • 2º Premio en el concurso de jóvenes intérpretes de Agullent 2009 y 2010
 • 1º Premio en el concurso de jóvenes intérpretes de Agullent 2011
  -Finalista en el Concurso Internacional de Guitarra “Ciutat de Xixona” 2011
 • Finalista en el Concurso Nacional de Jóvenes Intérprets de Xàtiva 2018
  -2º Premio en el X Concurso de música de cámara “Ciudad de Cox” 2017
 • 3º Premio en el II Concurso de música de cámara de Cofrentes 2017
 • 1º Premio al XI Concurso de música de cámara “Música Viva” de Roquetas de Mar 2017

Dentro del campo de la composición ha escrito diversas obras para piano, otras para música de cámara, y su mayor producción se centra en la música festera para banda, donde se encuentran actualmente 4 pasodobles, 3 marchas moras, 3 marchas cristianas y 1 marcha de procesión. Las más interpretadas son:

Ha colaborado con la Joven Orquesta de Amberes (Jeugd en Muziek Antwerpen) como saxofón solista, y ha actuado como solista con la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent y con la Banda Sinfónica Municipal de Alicante.

Ha sido miembro de distintas formaciones camerísticas como el “Nou Orfeó d’Ontinyent”, “Sax Daam Quartet”, “Sonolk Quartet” (con el cual ganó tres premios), o “Kleidos Quartet”. Es organizador del curso de saxofón “Saxteneum Fest”.

Ha dirigido diversos ensembles de saxofones y de metales en varias ocasiones. Ha sido invitado a dirigir algunas de sus composiciones a la BIM de Alfarrasí, a la AM de Agullent, a la AM de Ontinyent o a la SUAM de Ontinyent y también en las bandas de Berchem, Amberes (Bélgica) y Tallin (Estonia). En enero de 2020 ha sido invitado a dirigir la Unión Musical Santa Cecilia de Benicàssim (Castellón) donde dirigió un concierto monográfico con sus propias composiciones. Ha participado en el European Saxophone Congress de Oporto 2017 y en el World Saxophone Congress de Zagreb 2018 con el Ensemble de Saxofones de Alicante, con quienes se encuentra grabando un CD.

Estudia el grado superior de Saxofón en sus dos primeros cursos (2012-2014) con el profesor José Manuel Zaragoza en el Conservatorio Superior de Música Oscar Esplá de Alicante. El curso 2013/2014 inicia sus estudios de composición en el Conservatorio de Alicante con el profesor Paco Molina. El curso 2014/15 realizó un curso de su carrera en el Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Real Conservatorio de Amberes, Bélgica) donde estudió saxofón con el profesor Hans de Jong, dirección de coro con el maestro Luc Anthonis y dirección de orquesta con el maestro Ivo Venkov. Finaliza sus estudios de Grado Superior de Saxofón y trabajo fin de máster con Sobresaliente en el Conservatorio Superior de Música de Alicante con el profesor Juan Carlos Sempere en Junio de 2016. Obtiene su Máster en Interpretación e Investigación Musical en el Conservatorio Superior de Música de Alicante con el profesor José Manuel Zaragoza Nogueroles en junio de 2017.

Ha sido profesor de guitarra en distintas escuelas de música durante cuatro años. En la actualidad es profesor de Saxofón de la escuela de música “José María Ferrero Pastor” de la SUAM de Ontinyent. Es miembro de diversas agrupaciones camerísticas como el 3+1 Sax Quartet, la Intokables Big Band o el Ensemble de Saxofones de Alicante (ENSA).

Realiza cursos de dirección con el maestro Enrique García Asensio y con el maestro José Rafael Pascual Vilaplana. Actualmente estudia el grado superior de Dirección de Banda en el Conservatorio Superior de Castilla – la Mancha con los maestros Rafa García Vidal y Pablo Marqués Mestre y también es director de la banda juvenil de Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, de la banda de la Societat Musical Cultural de Penàguila y de la Unión Musical Belgidense.