David Castelló Silvestre

David Castelló Silvestre

David Castelló Silvestre va començar els seus estudis musicals als 8 anys a l’Escola de Música “José Mª Ferrero Pastor” de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, on inicià el seu camí com a músic saxofonista i va ingresar en la Banda Juvenil, en aquell moment dirigida pel mestre Jesús Barberá Fontana.

Seguidament, va continuar els seus estudis al Conservatori Professional de Música José Melchor Gomis d’Ontinyent, obtenint el Premi Extraordinari de final de Grau Professional de saxofò i de guitarra.

Al juny del 2012 va obtindre la primera plaça en les proves d’accés al Grau Superior de Saxòfo al Conservatori Superior de Música d’Alacant.

Com a intèrpret, ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb els professors Arno Bornkamp, Johan van der Linden, Claude Delangle, Vincent David, Philippe Bracquart, Joonathan Rautiola, David Alonso, Jordi Fuster, David Pons, Carlos Revert, Esteban Vila, etc. amb el saxofò, i amb els professors Rubén Parejo, Rafel Sala, Raúl Olmos i Jorge Cardoso, entre altres, amb la guitarra.

A més, ha estat guardonat a diversos concursos amb el saxo, com el Primer Premi al concurs de música de cambra “Música Viva” de Roquetas de Mar, el Segon Premi al Concurs de Joves Intèrprets de Rotglà i Corberà 2009, el Primer Premi al Concurs de Joves Intèrprets d’Agullent 2011 o el lloc de finalista al Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat de Xixona” 2011, entre d’altres.

David Castelló Silvestre s’ha format també al Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Reial Conservatori d’Amberes, Bèlgica) on va estudiar Saxofò amb el professor Hans de Jong, Direcció d’Orquestra amb Ivo Venkov i direcció coral amb Luc Anthonis.

Finalitzà els seus estudis de Grau Superior de Saxòfon amb Excel·lent a la seua especialitat i al Treball de Fi de Grau amb el professor Juan Carlos Sempere Jaén en Juny de 2016 al Conservatori Superior de Música d’Alacant.

Ha sigut membre de diferents agrupacions musicals com el quartet de saxos “Sax Daam Quartet” o el “Nou Orfeó d ‘Ontinyent”. Ha col·laborat amb la Jove Orquestra d’Amberes (Jeugd en Muziek Antwerpen) com a saxòfon solista, i ha actuat com a solista amb la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i amb la Banda Simfònica Municipal d’Alacant. Ha realitzat recitals i concerts com a solista a sales com el Centre Cultural Caixa Ontinyent, Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), o el Blauwe Zaal d’Amberes (Bèlgica), entre altres. Ha sigut convidat com a membre del jurat i com a professor al Concurs i Curs de Saxofò “Saxteneum Fest” de Cocentaina. Ha dirigit diversos ensembles com el “Grup de Metalls el Tosalet”, o el “OntiBrass Ensemble” en diversos concerts com a director titular.

Per últim, dins del camp de la composició ha escrit diverses peces per a piano, altres per a música de cambra, i la major producció seua es centra en la música festera per a banda, on es troben actualment 4 pasdobles, 3 marxes mores, 3 marxes cristianes i 1 marxa de processó. Les més destacades són: “Víctor Banderer” (MC, 2011), “El Torrater” (PD, 2013), “Bancal del Cel” (MC, 2014), “Peri” (MM, 2015) “Bidru” (MM, 2015) i “Reyes” (PD, 2016).
En l’actualitat, és professor de guitarra de l’escola de música “José Insa Martínez” de l’Ateneu Musical de Cocentaina, de l’escola de música de la “Música Nova” de Xàtiva i estudia el Màster en Interpretació i Investigació Musical amb el professor José Manuel Zaragoza al Conservatori Superior de Música d’Alacant.

És membre de diverses agrupacions cambrístiques com el Sonolk Quartet, el Kleidos Quartet o el Ensemble de Saxòfons d’Alacant (ENSA). Actualment realitza cursos de direcció amb el mestre Enrique García Asensio i és alumne de l’escola comarcal de la Vall d’Albaida on estudia direcció amb el mestre José Rafael Pascual-Vilaplana.

________________

David Castelló empezó sus estudios musicales a los 8 años en la Escuela de Música “José Mª Ferrero Pastor” de la Societat Unió Artística Musical de Ontinyent, donde inició su camino como saxofonista e ingresó en la Banda Juvenil, en aquel momento dirigida por Jesús Barberá Fontana.

Seguidamente continuó sus estudios musicales en el Conservatorio Profesional de Música José Melchor Gomis de Ontinyent, obteniendo el Premio Extraordinario de Fin de Grado Profesional de saxofón y de guitarra.

En junio de 2012 obtuvo la primera plaza en las pruebas de acceso al Grado Superior de Saxofón en el Conservatorio Superior de Música de Alicante.

Como intérprete, ha realizado diversos cursos de perfeccionamiento con los profesores Arno Bornkamp, Johan van der Linden, Claude Delange, Vicent David, Philippe Bracquart, Joonathan Rautiola, David Alonso, Jordi Fuster, David Pons, Carlos Revert, Esteban Vila, etc. con el saxofón, y con los profesores Rubén Parejo, Rafel Sala, Raúl Olmos y Jorge Cardoso, entre otros , con la guitarra.

Además ha sido galardonado en diversos concursos con el saxofón, como el Primer Premio en el concurso de música de cámara “Música Viva” de Roquetas de Mar, el Segundo Premio en el Concurso de Jovens Intérpretes de Rotglà i Corbera 2009, el Primer Premio en el Concurso de Jóvenes intérpretes de Agullent 2011 o la posición de finalista en el Concurso Internacional de Guitarra “Ciutat de Xixona” 2011 entro otros.

David Castelló Silvestre se ha formado también en el Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Real Conservatorio de Amberes, Belgica) donde estudió Saxofón con el profesor Hans de Jong, Dirección de Orquestra con Ivo Venkov y dirección coral con Luc Anthonis.

Finalizó sus estudios de Grado Superior de Saxofón con la calificación de Sobresaliente en su especialidad y en el Trebajo de Fin de Grado con el profesor Juan Carlos Sempere Jaen en Junio de 2016 en el Conservatorio Superior de Música de Alacante.

Ha sido miembro de diferentes agrupaciones musicales como el cuarteto de saxofones “Sax Daam Quartet” o el “Nou Orfeó d’Ontinyent”. Ha colaborado con la la Joven Orquesta de Amberes (Jeugd en Muziek Antwerpen) como saxofón solista, i ha actuado como solista con la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent y con la Banda Simfònica Municipal d’Alacant. Ha realizado recitales y conciertos como solista en salas como el Centre Cultural Caixa Ontinyent, Auditori de la Diputació de Alicante (ADDA), o el Blauwe Zaal d’Amberes (Bélgica), entre otros. Ha sido invitado como miembro del jurat y como professor en el Concurso y Curso de Saxofón “Saxteneum Fest” de Cocentaina. Ha dirigido diversos ensembles como el “Grup de Metalls el Tosalet”, o el “OntiBrass Ensemble” en diversos conciertos como director titular.

Por último, dentro del campo de la composición ha escrito diversas piezas para piano, otras para música de cámara, y la mayor producción suya se ha centrado en la música festera para banda, con 4 pasodobles, 3 marchas moras, 3 marchas cristianas y 1 marcha de procesión. Las más destacadas son: “Víctor Banderer” (MC, 2011), “El Torrater” (PD, 2013), “Bancal del Cel” (MC, 2014), “Peri” (MM, 2015) “Bidru” (MM, 2015) y “Reyes” (PD, 2016).

En la actualidad, e professor de guitarra de la escuela de música “José Insa Martínez” del Ateneu Musical de Cocentaina, de la escuela de música de la “Música Nova” de Xàtiva y estudia el Màster en Interpretación e Investigación Musical con el profesor José Manuel Zaragoza en el Conservatorio Superior de Música de Alicante.

Es miembro de diversas agrupaciones camerísticas como el Sonolk Quartet, el Kleidos Quartet o el Ensemble de Saxofones de Alacante (ENSA).

Actualmente realiza cursos de dirección con el maestro Enrique García Asensio y es alumno de la escuela comarcal de la Vall d’Albaida en la que estudia dirección con el maestro José Rafael Pascual-Vilaplana.