Jordi Fuster Pérez

 

Jordi Fuster Pérez

Naix a Xàtiva (València) en 1980. Inicia els seus estudis musicals en la Societat Musical la “Primitiva Setabense” de dita ciutat. Estudia en el conservatori “Lluís Milà”, amb el professor Francisco Moral. En 1998 obté el títol de Professor de Saxòfon amb Menció d’Honor en el Premi extraordinari.
Cursa els estudis superiors en el conservatori “Oscar Esplá” d’Alacant amb el professor Israel Mira, obtenint en 2001 la qualificació d’excel•lent i Premi Extraordinari final de carrera i Premi Extraordinari en l’assignatura de Música de Cambra.
En els últims anys ha sigut llorejat en concursos nacionals i internacionals. Cal destacar el Primer premi en el V concurs de Jóvens Intèrprets de Xàtiva (2001), Primer premi en el III Concurs Internacional Vila de Benidorm (2001), Premi Euterpe (2001), Premi Societat de Concerts d’Alacant (2002), Finalista en el Concurs Internacional “Huelmasax” (2005), entre d’altres.

Completa la seua formació amb els professors C. Delangle, A. Bornkamp, David Alonso, I. Mira, Antonio F. Belijar, J. Formeau, E. Devallon, J.C. Lujan, etc. A més, col•labora habitualment amb l’O

rquestra Saetabis i és membre fundador de Kammermusik Quartet de Saxofons.
Paral•lelament, cursa estudis de direcció amb Rafael Sanz, i ha sigut director de dues agrupacions camerístiques: l’ensemble de vent i percussió “Ventmaníac” i l’ensemble de saxòfons “Aitana”.

Pel que fa a la seua tasca pedagògica, és professor de saxòfon al Conservatori Professional d’Altea i a la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, on dirigeix també la Banda Juvenil.