Rubén Penadés Silvestre

Rubén Penadés SilvestreRubén Penadés Silvestre neix a Ontinyent (València) el 16 de febrer de 1996. Comença els seus estudis musicals a l’escola de música “Jose Maria Ferrero Pastor” d’Ontinyent on va cursar grau elemental amb el professor Víctor Morant.

Continua els seus estudis al Conservatori professional de música “Josep Melcior Gomis” d’Ontinyent baix la tutela del professor Pep Soler, arribant a aconseguir el premi “Ciutat d’Ontinyent” a l’estudi musical.

Ha format part de diversos grups de percussió i ha assistit a diversos cursos amb professors com Jaume Blai Santonja, Raül Benavent, Jose Luis Gonzalez i Manel Ramada.

Forma part del grup de percussió de l’escola de música “Jose Maria Ferrero Pastor”, del grup de percussió del conservatori d’Ontinyent, del grup de percussió “Legato Sticks” i del grup de percussió de la secció de percussió de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.Forma part de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i del grup de percussió i dolçaines El Regall d’Ontinyent, amb els quals ha participat en diversos espectacles com “El cant de la Sibil·la”.

Al desembre de 2012 va realitzar un curs de percussió amb el professor Jaume Blai Santonja Espinós com a titular i Jordi Sarrió com segon professor.

En el camp de la composició ha escrit diferents obres, tant per a banda com per a grups instrumentals. Va ser guardonat amb una menció d’honor i menció especial “La Xafigà” al VIIIé Concurs de Composició per a dolçaina i percussió “Poble de Muro” a la categoria de Música per a Concert; i recentment amb un segon premi i menció especial “La Xafigà” a la IX edició d’aquest mateix concurs, a la categoria de Música per a dolçaines, percussió i grup de metalls.

Actualment, estudia composició al Conservatori Superior de Música “Oscar Esplà” d’Alacant amb el professor Joan Alborch Miñana.

És membre de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent des del 2009.

És autor de diverses obres:

 • “Una altra vida” (obra simfònica per a banda) estrenada el 24 de novembre de 2012 per la banda juvenil de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent. El mateix autor també va tenir l’honor de dirigir la seva obra en el II festival de bandes juvenils celebrat amb motiu de les festes de la patrona d’Ontinyent.
 • “Halios Geron” (treball d’harmonia per a grup instrumental de corda, vent i percussió)
 • “Ball d’Ensomni” (petita obra per a piano)
 • “Serrella” (marxa cristiana)
 • “Land” (peça realitzada com a treball d’harmonia amb la professora Encarna Beltrán, i que va ser estrenada el 7 de juny al conservatori d’Ontinyent baix la batuta del mateix compositor, amb la col•laboració de l’alumnat de 5é i 6é com a orquestra).
 • “Andrea” (sonata per a piano)
 • “Anhel” (petiteta peça per a vibràfon, piano i flauta travessera)
 • “Anna” (marxa mora)
 • “El tossal de l’àguila” (marxa mora)
 • “Pou Clar” (obra de concert per a dolçaines i percussió, guardonada amb la Menció d’Honor i Menció Especial “La Xafigà” al VIIIé Concurs de Composició per a dolçaina i percussió “Poble de Muro” a la categoria de Música per a Concert)
 • “Sempre devota” (Himne votiu a la imatge de la Mare de Déu del Patrocini d’Ontinyent en el cinquantè aniversari de la creació de la seua Germandat i Confraria)

Premis i distincions:

 • Premi “Ciutat d’Ontinyent” a l’estudi musical 2012
 • Menció d’Honor i Menció Especial “La Xafigà” al VIIIé Concurs de Composició per a dolçaina i percussió “Poble de Muro” a la categoria de Música per a Concert