Jaume Santonja, director de la marxa mora “Chimo” 2020

El músic de la Banda Simfònica de la nostra Societat Unió Artística Musical Ontinyent, i director d’orquestra, Jaume Blai Santonja Espinós, ha sigut designat per la junta directiva de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent per a dirigir la marxa mora “Chimo” del mestre José Mª Ferrero Pastor (1926-1987) en el pòrtic de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent de 2020. Serà el dijous 20 d’agost.

Jaume Santonja està en la seua segona temporada com a Director Assistent de la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO). Fins a l’actualitat, Jaume combinava la seua activitat com a solista de percussió de l’Antwerp Symphony Orchestra – plaça que ostenta des de 2011 – amb la seua activitat com a director d’orquestra.

Jaume ha dirigit concerts al capdavant de la BBC National Orchestra of Wales (Gal·les, UK), City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO), Orquestra Simfònica Siciliana, Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries (OSPA), Orquestra d’Extremadura (OEX), Orquestra de Còrdova, The World Orchestra, ADDA·simfònica d’Alacant, Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), Orquestra del Conservatori d’Utrecht i l’Orquestra del Real Conservatori d’Anvers. És fundador del ‘Abbatia Visca’ music collective.

Pròxims compromisos li portaran a aparèixer en les Temporades d’abonament 2019/2020 de la City of Birmingham Symphony Orchestra i l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE, Madrid) així com amb l’Orquestra Simfònica La Verdi de Milà, l’Orquestra d’Extremadura i Antwerp Symphony Orchestra d’Anvers, Bèlgica.

Jaume ha aconseguit importants resultats en concursos internacionals de direcció, obtenint el segon premi en el ‘V Concurs de Direcció Orquestral’ de Còrdova i un dels seleccionats per a les fases finals del ‘Donatella Flic Conducting Competition’ 2016 a Londres.

Jaume es va graduar de Màster of Music en Direcció en el Real Conservatori d’Anvers (Bèlgica), de Màster of Music en percussió en el Conservatori d’Amsterdam (Holanda) i és graduat superior en percussió per l’ESCMuC (Escola Superior de música de Catalunya, Barcelona).

Com a intèrpret ha tingut el privilegi de col·laborar amb orquestres com la del Concertgebouw d’Amsterdam, La Filharmonica de Rotterdam o l’Orquestra Nacional d’Espanya entre altres. Treballant sota la direcció de Mariss Jansons, Daniele Gatti, Yannick Nezet-Seguin, Valery Gergiev, Pierre Boulez, Andris Nelsons, Zubin Mehta, James Levine, Charles’s Dutoit, Essa-Pekka Salonen etc. En la seua etapa formativa va ser membre també de la Gustav Mahler Jugendorchester i la Verbier Festival Orchestra.

El món de la direcció no es pot allunyar del de la composició, per això Jaume té activitat també com orquestador i arranjador, a més de tenir un xicotet nombre de creacions pròpies, especialment per a música de cambra, una altra de les seues passions. És membre fundador del Natalia Ensemble i l’Akt-TeK percussion duo.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.