Presentació del llibre “Estudis al voltant del compositor Rafael Martínez Valls, 1895-1946”

 

El dilluns 17 de febrer va ser presentat en conferència de premsa, el llibre Estudis al voltant del compositor Rafael Martínez Valls, 1895-1946, editat per l’Ajuntament d’Ontinyent i promogut per músics de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, per a recol·lectar i difondre els continguts tractats dins del Projecte “Cent anys de l’Himne per una Ciutat” que es va desenvolupar l’any 2018 a la nostra societat musical.

Com va explicar Rafa Revert, coordinador del llibre, i Rafael Soler, president de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, que van presentar el llibre al costat de l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez i el regidor de Cultura Alex Borrell, es publica el llibre coincidint amb el 125 aniversari del naixement del músic. A més, servirà d’epíleg als actes realitzats per la societat musical en 2018, i que va incloure una sèrie de conferències i un concert en el qual van poder escoltar obres de diversos gèneres i estils del mestre Rafael Martínez Valls

El llibre consta de 60 pàgines on s’arrepleguen les presentacions de la sèrie de conferències sobre Rafael Martínez Valls, amb les intervencions del professor de la Universitat de València Vicente Galbis, el director de l’Auditori de Barcelona Joaquim Garrigosa, el cronista oficial d’Ontinyent Alfred Bernabeu, i tres músics de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, el subdirector, compositor i arxiver Rubén Penadés, l’alumne de composició Ferran Lluís Martínez i Rafael Revert, llavors secretari de l’entitat. El volum inclou un pròleg de Paula Gramage, també membre de la nostra societat musical.

Amb això es fa un nou pas al treball que realitzem des de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent per a no sols fer música a través de les nostres unitats artístiques, sinó també treballar en àrees com la recuperació del patrimoni musical, destacar als nostres compositors i aprofundir en la cerca dels orígens d’Ontinyent.

Rafael Martínez Valls va tenir una relació amb les bandes predecessores en la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, i recuperar la seua memòria també és d’interès en aquest sentit.

La primera edició del llibre es distribuirà entre els membres de la nostra societat i també està a la venda per al públic en general en la seu de l’entitat, a l’Avinguda Dos de Maig, núm. 72.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.