El músic valencià, Premi Euterpe 2021

En aquesta XXI edició dels premis Euterpe, adaptada a les circumstàncies sanitàries, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha fet lliurament de dos guardons: el Premi Euterpe a la participació federal, que enguany ha reconegut a la Unió Artística Musical de Navajas, i el Premi Euterpe “al músic valencià”, un guardó extraordinari que ha sigut concedit aquest any de manera simbòlica a tots els músics que formen part d’aquest ampli col·lectiu, pel seu paper desenvolupat durant la pandèmia.

“Les societats musicals estem donant, de nou, exemple de la nostra capacitat de resistència en aquesta pandèmia. I especialment els músics, en els pitjors moments, han sigut els artífexs que a totes les llars ens arribaren notes d’esperança, consol i suport. Per això, enguany, en aquesta edició dels nostres premis Euterpe, volem retre’ls homenatge i ficar en valor el paper tan necessari de la música i la cultura en la nostra societat”, ha explicat la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

Per primera vegada, la Federació de Societats Musicals fa lliurament d’un premi Euterpe a tots els seus músics. A través d’aquest guardó, la FSMCV vol retre homenatge al paper que tots i cadascun dels músics pertanyents al col·lectiu de les societats musicals han jugat al llarg de tota la pandèmia del coronavirus. Convertits en moltes ocasions en banderers de missatges d’esperança i optimisme, els músics han posat de manifest, més que mai, tots els valors que fan únic al moviment de les societats musicals, com la col·laboració, la companyia, la igualtat, la integració, l’esforç, la solidaritat, la il·lusió i l’amor cap a la música, han tingut un protagonisme enorme en un dels anys més durs per al col·lectiu degut a la paralització dels actes musicals per la pandèmia.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.