Concert I MEMORIAL MESTRE FERRERO

Enguany es compleixen 33 anys de la mort del compositor José María Ferrero Pastor en un desgraciat accident. Amb la seua desaparició s’apagava la bombeta d’una de les ments més prolífiques que ha donat la música per als Moros i Cristians. El Mestre Ferrero va renovar el llenguatge musical d’aquest tipus de música. Les seues obres perduren i, amb el pas del temps, guanyen en sentit i es converteixen en clàssics.

Des de la nostra Societat Musical, la banda de la qual Ferrero va dirigir durant 37 anys, s’ha decidit impulsar un projecte que naix amb vocació de continuïtat. La idea va partir de la comissió tècnica de la nostra entitat, que encapçala el director de la banda simfònica, Ramon Garcia i Soler, i ha comptat amb el suport de la junta directiva i de tot el col·lectiu de músics. Es crea el Memorial Mestre Ferrero.

La intenció és que cada any es programe aquest concert en una data el més pròxima al dia de la seua defunció, el 26 de juliol. Enguany, el concert ha sigut adscrit a la campanya “Excel·lent” promoguda per la Diputació de València, com ajuda a les societats musicals, i va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Les circumstàncies especials, degudes al Covid-19, han obligat a preparar un concert d’uns 40 minuts, a l’aire lliure i amb totes les mesures de seguretat sanitàries. Es van interpretar sis obres emblemàtiques de l’autor. Es va iniciar la vesprada amb el pasdoble “El Nostre”, que el Mestre va dedicar a la seua pròpia banda. Seguidament es va interpretar la marxa cristiana “Bonus Christianus”, com a dedicatòria a tots els festers ontinyentins. Va seguir el pasdoble “Cadelavir 70”, vinculat a les festes de la Puríssima. Després va sonar la marxa mora “Mossàrabs 1960”, que compleix 60 anys de la seua composició, igual que el tan benvolgut pasdoble “Reina de Fiestas”, que es va interpretar a continuació. Finalment, com no podia ser d’una altra manera, la marxa mora “Chimo” va tancar l’emotiu acte, que fou presentat pel secretari de la nostra societat musical, Valen Bataller.

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.