Sarsuela “Cançó d’amor i de guerra”

El 7 de maig, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent va estrenar l’original versió completa de la sarsuela ‘Cançó d’amor i de guerra’, del compositor ontinyentí Rafael Martínez Valls (1895-1946), amb motiu del 75 aniversari de la seua mort i el de la fundació de La Unió. L’obra, amb arranjament de Joan Casas, va ser interpretada per la Banda Simfònica de La Unió, i va unir diferents associacions culturals de la ciutat: el Nou Orfeó, el Grup de Danses d’Ontinyent i La Nostra Terra (que va col·laborar en l’adaptació del text), així com cantants lírics de prestigi: Alberto Ballesta, Gemma Soler, Antonio Caselles, Mar Fernández i Alexis Jornet; amb la narració de Rosana Ferrero i Salva Sanchis

Aquest va ser un dels actes culturals més importants de l’any a Ontinyent, doncs va ser la primera vegada, des de la seua estrena en 1926, que s’interpretara l’obra en la seua versió completa, i inclús vam poder recuperar tres números, dos d’ells que no es van arribar a interpretar en la seua estrena a Barcelona. El públic va poder així submergir-se en la trama d’esta sarsuela, repartida en dos actes durant dos hores, i que parla de les dificultats d’una història d’amor entre Eloi i Francina. Esta versió la va estrenar el 10 d’abril a Barcelona, la seua Banda Municipal, i en segon lloc es va interpretar a Ontinyent, el 7 de maig, al teatre Echegaray.

Espectacular va ser l’acollida del públic i el resultat final! Una magnífica interpretació de la qual vam rebre moltíssimes felicitacions. Va ser el millor homenatge al mestre Martínez Valls.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.